CEMAX CR

Krom indirgeyici çimento katkısı.

TANIM

CEMAX CR serisi çimento katkıları, Çimento’daki Krom (VI) miktarını, Krom (III)’e ve 2 ppm seviyesinin altına indirgeyip en az 6 ay boyunca bu seviyesini korumayı sağlayan kimyasal katkıdır.

KULLANIM ALANLARI

Çimento fabrikalarında üretim sürecindeki her tip çimento değirmeninde çimentolardaki Cr+6’yı indirgemek için kullanılır.

ÖZELLİKLER

DEĞERLENDİRME

Katkı kullanılmadan öğütülmüş farin ile kıyaslandığında CEMAX CR kullanımı, çimentodaki zararlı krom miktarını indirgediği ve bu süreyi en az 6 ay boyunca koruduğu gözlenmiştir.

DOZAJ

Ton çimento başına 500 - 1500 gr arasındadır.
En uygun dozaj üretilen çimentoya göre DRACO laboratuvarlarında yapılacak testlerle belirlenir ve her fabrika için farklılık gösterebilir.

KULLANIM

CEMAX CR serisi katkılar, ayarlanabilir dozaj pompasıyla değirmen girişinden önce taşıyıcı bant üzerinde klinkere ilave edilir.

GÜVENLİK VE EMNİYET

Katkının cilt ve göz ile teması önlenmeli, temas halinde bol su ile yıkanmalıdır. Yutulduğu takdirde hemen birkaç bardak su içip tıbbi yardım alınmalıdır. Göz ile temasında hemen bol su ile yıkayıp tıbbi yardım alınmalıdır.
Kullanım sırasında eldiven, koruyucu maske ve gözlük kullanılmalıdır.

AMBALAJ VE DEPOLAMA

220 kg varil, 1000 kg IBC, dökme.
Orijinal paketinde, +20C üzerinde kuru, korumalı ve havalandırılmış ortamlarda, doğrudan güneş ışığı ve dondan korunarak depolandığında raf ömrü 1 yıldan fazladır.