EPOBETON 3SL

Akıcı kıvamda epoksi esaslı yapıştırıcı, tamir, montaj ve grout harcı

TANIM

EPOBETON 3SL , üç bileşenli, solventsiz, çekme ve büzülme (rötre) yapmayan, yatay yüzeylere uygulanan, kendinden yerleşen (self levelling), 4-50mm kalınlıkta uygulanabilen epoksi tamir, ankraj, montaj ve grout harcıdır.

Bayındırlık Poz. No: 04.613/8-b

KULLANIM ALANLARI

ÖZELLİKLER

TEKNİK VERİLER

Karışım yoğunluğu

2.0 ± 0.05 kg/litre

Tava ömrü

30 dakika (200C)

İlk sertleşme

6 saat (200C)

Tam sertleşme

7 gün (200C)

Uygulama ısısı

+50C - +400C

Servis sıcaklığı

-150C - +800C

Basınç mukavemeti

> 80 N / mm2 (7 gün)

Eğilme mukavemeti

> 30 N / mm2 (7 gün)

Betona yapışma

> 2 N / mm2 (7 gün)

Çeliğe yapışma

> 2 N / mm2 (7 gün)

Renk
Gri

AMBALAJ VE DEPOLAMA

15.5 kg. set halindedir. ( 2 kg A + 1,10 kg B + 12,4 kg C )
Orijinal paketinde, +100C / +300C’de kuru, korumalı ve havalandırılmış ortamlarda, doğrudan güneş ışığı, yağmur ve dondan korunarak depolandığında raf ömrü üretim tarihinden itibaren 12 aydır.

UYGULAMA

Yüzey hazırlanması
Uygulama yapılacak yüzey temizlenmeli, gerekirse pürüzlendirilmeli ve yağ, pas, boya, toz gibi yabancı maddelerden arındırılmalıdır. Uygulanacak beton minimum 28 günlük olmalı ve beton yüzeyi kuru/hafif nemli olmalıdır.
Çelik yüzeyler parlak metal çıkana kadar kum ile püskürtülmeli veya fırça ile temizlenmelidir.
Donatıdaki pas temizlenmeli, gerekirse yeni donatı eklenmelidir.
Makine temellerinde; Makine yerleştirmeden önce beton temizlenmeli, grout gelecek yüzey pürüzlendirilmeli, cıvata ve taban plakası temiz olmalıdır. Taban plakasına hava tahliye delikleri önceden açılmış olmalıdır. Makine yerleştirilip terazisi alındıktan sonra pozisyonu değiştirilmemeli, ayar takozları harcın yapışmaması için hafif yağlanmalıdır.

Kalıpların hazırlanması
Kalıplar sağlam ve kenarları boşluksuz olmalı, grout harcının döküleceği tarafta taban plakası kenarı ile kalıp arasında 5 cm döküm boşluğu bırakılmalıdır. Ürünün kalıp duvarlarına yapışmaması için polietilen kullanılabilir.

Malzemenin karıştırılması
B bileşeni A bileşeninin içine eklenerek 1-2 dakika düşük devirli karıştırıcı ile karıştırılır. Sonra kuru ve toz haldeki C bileşenini ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar ve hava kabarcıkları yaratmayacak şekilde, yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.

Uygulama
EPOBETON 3SL, karıştırma işleminden hemen sonra kalıp boşluklarına veya yüzeye dökülerek uygulanır. ( 4 – 50 mm )
Onarım uygulamalarında; Harç yüzeye dökülür ve dişli mala yardımı ile iyice yerleştirilir. sıcak, kuru ve rüzgarlı ortamlar 48 saat süreyle dış etkilerden korunmalıdır.
Grout uygulamalarında; harç kalıbın yalnızca bir tarafından ve kesintisiz dökülmeli, çengel uçlu çelik bir tel kullanılarak malzemenin iyice yerleşmesi sağlanmalıdır.
Kalıplar 24 saatten, ayar takozları 2 günden önce alınmamalı,
Makine işletmeye alındıktan sonra civataları kontrol edilmelidir. Sıcak, kuru ve rüzgarlı ortamlar 48 saat süreyle dış etkilerden korunmalıdır.

SARFİYAT

1 mm kalınlık için 2.0 kg / m2

Dolgu işlemlerinde uygulama kalınlığı beher katta en fazla 5 cm olmalı, ve ilave katlar bir önceki tabaka sertleştikten sonra, ortalama 4-5 saat sonra yapılmalıdır.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Karıştırma ve uygulama sırasında ürünün cilt ve göz ile teması önlenmeli, temas halinde su ile yıkanmalı, göz ile temasında derhal doktora başvurulmalıdır.